Nya platser

I måndags åkte fru och barn till stugan för att avsluta deras semester på bästa sätt. Åsa böjar jobba i morgon och barnen har en dryg vecka kvar innan de börjar skolan igen. Emma blir stor och börjar på högstadiet i och med det byter hon även skola. Jag var hemma och jobbade ifatt lite för att själv kunna ta ett par dagars ledighet i slutet av veckan.

Som ni vet via denna blogg har vi haft lite problem med Gabriels CGM sensorn som strulat med sensor fel osv. Sensor mäter ju blodsocker i vävnadsvätskan. Teknisk sett är det fel att kalla det blodsocker då det är ett glukosvärde i vävnadsvätskan. Men det fungerar ju lika dant som blodsocker då har det en fördröjning med 10-20 min. Så de som vi läser på CGMen är hur vi låg för ca 15 min sedan. På Gabriel har det som sagt strulat en del och dels pga att han inte kan dricka den stora mängd vatten kroppen behöver för att ha tillräckligt med vävnadsvätska i kroppen. Men också tror jag att det blivit mer frekvent de senaste veckorna är pga av området CGM sitter på blivit ”mättat” Det finns säker fina ord för detta och lika dant för det ämnet som CGM lämnar efter sig som tar tid för kroppen att ta hand om. Vi har kört CGM på hans armar och i början fungerade det jätte bra. fina korrekta värden men som sagt senaste tiden har det börjat bli tokigt. Magen är ett vanligt ställe man kan sätta sensorn på också det är där jag har den främst. Men som vuxen och har man både mer mage och lite större armar en en lite sparvel på snart 8 år. Så jag har aldrig dessa problem och i regel dricker jag mer om dagarna också. visserligen mest kaffe. men vätska är vätska. Problemet för Gabriel och magen är att han opererade sig för malrotation i Januari. så han har ett ärr som är ca 15 cm mitt på magen. Han är ”lite” besvärad av att sticka i det området. Både med infarten till pumpen, insulinpennor och CGM. Men tack vare alla diabetes gruppen på facebook så fick jag se flera som sätter CGM på både under armar och på låren.

Sakt och gjort i går skulle Åsa och Gabriel byta CGM i stugan. Och efter lite diskussioner fram och tillbaka för Gabriel måste ju ända vara bekväm med allt som rör diabetesen. Beslutades att vi sätter den på låret.

Sensor i sin oöppnad förpackning.

Nu första natten på länge helt utan sensorfel och bra korrekta värden. Det hade blivit någon liten compression low. Dvs när sensor blivit tryck på denna gång hade Gabriel virat in sig i täcket som var orsaken. Men annars en helt rak kurva med bra värden. BRA JOBBAT Gabriel och Åsa!!!! Hoppas nu inte att jag Jinxat det genom att skriva om det….

Blodsocker enligt CGM i skkrivandets stund Gabriel 4,6 mmol/l och Henke 5,9 mmol/l

Share