Tillbaka i verkligheten

I och med att både Åsa och jag är tillbaka och jobbar nu och skolan är bara en vecka bort, så betyder det att Gabriel är på fritids en vecka. Med fritids och skola sätter nog hjärnspökena igång igen på Gabriel, och med dem det konstiga morgon blodsockret. Igår var det ju lite extra osäkert då vi inte visste vilka som jobbade å fritids och Gabriel känner nog en underliggande oro och med det ett blodsocker som skjuter i höjden. Ja känslor spelar en stor roll i blodsocker nivåerna. Nästan hela sommaren har det varit okej morgon BS efter frukost, visst stiger han och det är ju normalt. Men det ska ju inte bli jätte högt dvs över 10-11. Men i går steg det till 14 och så kom leken plus lite korr och han damp ner i en rasande fart. Då hade jag ändå förberätt på normala skolmorgon sätt. Dvs insulin 15-20 min innan frukost.

Idag fläskar jag på med 30 min och försöker få honom på andra tankar genom ett ge honom en match i sänka skepp. under frukosten. Vad gör man inte för att få ett bra blodsocker.

Sedan vet jag inte om det är bra för hans blodsocker att få stor stryk men det fick han. Men blodsocker verka stanna av innan 10 idag åtminstone, och då fick han ändå en känning som vi nonchalerade under själva frukosten. Vi vet ju att han alltid stiger efter frukost och vill inte ha höga värden. Så från start av frukost till slut spelat gick han från 5,6 till 3,7 och just nu ca 1 timme efter starten av frukost till 9,8 så det är snabbar ändringar på morgonen. Så nu håller vi tummarna att blodsockret ligger jämt och stabilt under dagen.

Blodsocker enligt CGM i skrivandets stund Gabriel 9,8 mmol/l Henke 7,0 mmol/l

Share