Satans helvete jävlar

I går hade jag min värsta dag som diabetes förälder ja det var nog en värsta dag över huvud taget. Och då har jag ändå haft några dagar som inte varit dem bästa. Bilolyckan som ändrade hela mitt yrkes liv. Dagen jag fick diabetes, dagen då Gabriel fick diabetes osv. Vad var det som gjorde dagen igår så dålig… det började bra allt gick som det skulle tills jag var ute på morgon rundan med hunden. För då märker jag att Gabriel stiger väldigt fort i blodsocker, visst han brukar alltid stiga snabbt efter frukost och främst då när han ska till skola och fritids. Jag ringer då till Gabriel och frågar om han har tog insulin till smörgåsarna. Han svarar väldigt fort -Ja jag ber honom då dubbel kolla. I pumpen syns det väldigt tydligt om man har aktivt insulin och hur länge sedan man tog det.

Siffrorna över den stora 2-3 visar hur mycket insulin jag har aktivt tagit och hur lång duration det är kvar på verksamt insulin.

Efter mycket stön och pustade får jag honom att kolla pumpen. Jag blir tvungen att fråga igen vad säger pumpen. Till svar får jag, Nä jag har inte tagit insulin. Då säger jag var snäll och knappa in 20 Kolhydrater så du får i dig rätt mängd insulin om du väntar till jag kommer hem kommer du bli jätte hög och då måste räkna om allt ihopa.

JAG HATAR DIABETESEN OCH DET ÄR DITT FEL OM JAG SVIMMAR får jag till svar. Det var de orden som fick mig att få en riktigt dålig dag. Det var första dagen jag har hört honom rikta så så hårda ord till diabetes och mig pga av den. Man försöker ju gör allt och lite till för att han ska må så bra som möjligt. Sedan över analyserade jag nog hela situationen. Men dagen innan hade han också glömt ta insulin det blev på kommet strax efter men då var ha redan hög. och det blev lite för mycket insulin då. så troligen var det som gjorde att han blev arg och kanske rädd, att samma sak skulle hända igen när jag var på hund promenad.

När jag kom hem från promenaden pratade vi och det kändes bättre men tårna tittar fram på oss båda och fritids personalen fick se en grinade pappa som var orolig för sin lille son.

Blodsocker enligt cgm i skrivandets stund. Gabriel 6,4 mmol/l Henke 7,9 mmol/l

Share