Sista dagen

I går var det sista dagen på sommarlovet. Då jag var ”lite” trött i min rygg efter lördagens fest fick jag hoppa lovet sista dags aktivitet. Så jag och Kricke blev hemma i värmen medans resten av familjen åkte till Borgholms simhall. De blev helt ensamma början. Men så plötsligt plingar det till i mobilen. 200 meter stod det. Oj tänkte jag nu har Åsa börjat motions simma. Skickar tillbaka en tumme upp och bra jobbat. Får till svar att det inte är hon. Det är den lilla knubbsälen. Innan denna sommaren har Gabriel kört med armpuffar och varit lite nervös vid vatten. Även om han har badat och busat så är det en helt annan kille som bara ska bada på djup vatten hoppa från bryggorna och simma utan puffar. Innan denna sommar har det nog blivit som mest 25-50m. Emma har varit sådan i flera år och gjorde till och med en livräddning förra året när vi var i stugan tillsammans med kompis Olle. Var en pojke som blåste ut på luftmadrass medans pojken mor var på toaletten.

Det man ser nu när de badar är att Emma hela tiden håller ett öga på Gabriel även om det inte är tillsammans ser man henne slänga ett öga på honom så han är okej. och låter honom åka på ryggen en bit när han blir trött. Stolta föräldrar som er ens barn kunna ta ansvar utan att man ens ber om det.

Idag börjar ju skolåret även om det börjar med en studiedag dvs fritids igen. Gabriel sensor har levt loppan i natt igen med sensor fel och kompresions låg. Så vid 5:30 ca gav vi upp och satte en ny så att den ska hinna värma upp innan det blir dags för fritids. Jobb för Åsa och mig medans Emma nog ligger och slappar som vanligt i soffan….

Share