Snabba vändningar

Denna gång är det inte snabba vändningar i blodsocker jag tänker ta en snabb tanken om utan hur fort man kan gå från att vara supernöjd diabetes förälder till mindre nöjd. Nu har vi haft ett par dagar med toppenvärden och det går lätt att följa och åtgärda ev problem med tillfälligt högt eller lågt värde. Men så börjar sensorer krångla igen. Då blir man lite missnöjd och frustrerad. I natt har det varit en larmnatt igen inte med fel värden utan sensorfel. Orsak dålig vätskebalans troligen. Det är ju så att en liten son ibland tycker att han dricker jätte mycket. Men när man ber honom säga i antal glas som är druckna blir det en annan fråga. i går var det bara 4 st. så nu på morgon har jag stått som en hök för att se att han dricker tillräckligt mycket så nu håller vi tummarna att det räcker. Pga av sensor felen har vi inte kunnat korra så mycket som vi kanske skulle vilja. Men som ni själva ser på han kurva har det varit lite glapp i natt gabbes.herokuapp.com Frustationer!!!

Kort ordlista på dagens text

  • Korra = Ge extra insulin för att få ner ett högt blodsocker.
  • Sensor = Liten elektrod som sitter i kroppen som mäter blodsockret
  • Toppenvärden = 4-6 mmol/l i blodsocker 4-8 mmol/l är näst intill toppenvärden, och de vi försöker hålla.

Blodsocker enligt CGM i skrivande stund Gabriel sensorfel Henke 6,9 mmol/l

Share