Hjälpmedel

Denna dagen har gått lite åt hjälpensdag. Det började med en timmes samtal med försäkringskassan om omvårdnadsbidrag, ett bidrag som erbjuds till föräldrar som har ett barn med behov av extra stöd och hjälp pga grund av ett handikapp. Vad det innebär är att man kan få en ekonomisk hjälp för allt jobb man lägger ner på omvårdnad. Med Gabriel så är det ju precis allt extra vi gör för Gabriel som andra föräldra inte behöver göra för sina friska barn. Det kan vara mäta blodsocker, byta insulin. Hämta insulin. Beställa hjälpmedel. Följa med till kompisar pga diabetesen, till vakna nätter när blodsockret lever loppan. Dock kändes det som ett bra telefonmöte som båda jag och Åsa satt med i. Men som så mycket annat handlar det om att kunna prata för sig själv. Så vi får vänta någon vecka innan FK säger vad det är värt.

En annan grej som kom på posten idag är TruSteel infusion set. Infusion set är ju själva nålen eller infarten in i kroppen från pumpen. Som ni läst om innan så är ju Gabriel ”lite” nål rädd när vi just ska sätta infusions setet. Skillnaden på denna TruSteel och den andra som vi haft innan är att den gamla ”sköts” in med ett ljudligt knäppande och denna TruSteel är mer som ett sprut nål som man själv för in för handkraft. Den kan liknas med ett stick med insulinpenna bara lite längre nål. Så denna tycker Gabriel själv verkar bra. Så nu håller vi tummarna ??. Imorgon är det dags att testa den.

Dock har jag inte berättat att det sitter kvar en stål nål hela tiden i kroppen jämfört med en plast slang. Man får berätta den informationen om det funkar.

Blodsocker enligt CGM i skrivandets stund. Gabriel Sensorfel…… Henke 7,5 mmol/l

Share