Infarts byte

Vi har nu haft TruSteel i ca 2 veckor på Gabriel. Nu mera kan vi byta infarten till pumpen på morgon vilket gör att mamma och pappa får lite bättre sömn när allt fungerar. Gabriel egna reaktion på TruSteels byte jämför med Autosoft 90 ser ut så här.

Lite av en hatkärlek Det går bra att sätta nålen men man behöver ju byta varannan dag istället för var 3:e för att behålla full effekt av insulinet. ungefär så som vi fick göra under de varma dagarna i somras. Sedan gör nålen lite ont under någon timme men det är 100 ggr bättre än Autosoft90.

Nu har det kommit så långt också att han klara av att fylla reservoaren och tar bort ev luftbubblor osv, Men just att sätta nålen och knappa på pumpen får vi fixa fortfarande. Och ja vi behöver hålla koll när han gör detta då han många gånger vill hoppa över ett steg för det tar ju en sådan tid….

Blodsocker enligt CGM i skrivandets stund Gabriuel 8.0 mmol/l och Henke 6,1 mmol/l

Share