Nya utmaningar

Efter det att både Gabriel och Jag legat lite högre i blodsocker än normalt senaste veckan/veckor, samt att Gabriel varit lite svajig i blodsockret framför allt i förra veckan. Jag trodde det berodde på att varit sjuk veckan innan dess. Men nu känner jag mig inte lika säker.

I somras hade vi ju några problem med att insulinet snabbt blev dåligt pga värmen och fick byta oftare insulin framför allt på Gabriel. Sedan vi bytte till TruSteel blir det ju nu byta efter 2 dagar för man ser tydligt skillnad på dag 3 att det blir sämre. Så nu är det något annat. Det som är skillnad med insulinet är också att vi bytt plats på det numera ligger det i ”grönsaks lådan” i kylen istället för dörren där jag alltid haft det förut, efter ett inlägg jag såg på internet. Men man kanske inte ska byta något som fungerat i 31 år… Jag har nu lagt en termometer i grönsakslådan för att se om det lan vara det som spökar eller om det är helt enkelt så att vårt blodsocker börjat gå upp samtidigt av andrafaktorer. Gabriel har en ca 5% ökning av insulin de senaste veckorna. och jag ligger ungefär på samma mängds ökning. Detta är ju ingen jätteökning men ändå något som vi behöver räknar om kvoter och gå över basaldoser på. Ju mer jag tänker på det desto mindre tror jag på insulinet som blivit dåligt. För hade insulinet blivit dåligt borde blodsockret skenat iväg rejält. Eller? Jag har aldrig varit med att insulinet tappat en lite effekt oftast brukar det vara storskillnad. Är 5% det? Vi får se vad termotern säger helt enkel. Är det inte för kallt kan det ju vara något annat.

Det finns ju några faktorer som kan spela in. Sjukdom, tillväxt, stress, nervositet, oro bla. Men det som gör det mysko är ju att det gäller både mig och Gabriel. Ökning är ju mer eller mindre samma. Kan det vara insulinet ändå. Ännu en dag i en diabetikers värld. En never ending story…

Blodsocker enligt CGM Gabriel 6,5 mmol/l Henke 7,7 mmol/l

Share