Tjejer åker!

Denna helg har tjejerna lämnat oss för en tur till stugan och sedan runt Göteborg där Emma ska låna en trave med engelska böcker från Jonas som har hela serien Wheel of time av Robert Jordan på originalspråket. Dels för att Emma vill träna upp sin engelska dels för att hon liksom jag och Jonas tycker det är en riktigt bra bokserie.

Innan de åkte så blev det dubbel byte på insulin det var dags både för Gabriel och mig. Idag lyckades Gabriel nästan gå från start tills insulinet var inne i reservoaren. Men det krånglade lite då man måste få nålen från sprutan med insulin precis rätt för att kunna spruta in insulinet. Han hade både Emma och Åsa till hjälp. Men det lät lite som en polsk riksdag ett tag. Gabriel ger instruktioner hur han vill Åsa kommer med egna förslag och Emma stod över och sa -Ska det vara så? Mitt i alla prat om var de ska sätt infarten och annat så har de glömt att de håller på att prima slangen. (fylla slangen med insulin). Då jag lite försynt frågar

– Ursäkta men hur mycket insulin ska ni låta rinna ut på bordet? En vacker dag kommer jag filma dessa härliga situationer. Bara för att alla ni ska kunna få sig ett skratt. Man kan få väldigt roliga stunder pga diabetesen också.

Vi fick börja med en sväng till affären för att fylla på lite förnödenheten och fixa lite go fika till Gabriel och en av hans kompisar som kommer idag. Det är ju ändå lördag och ett kinder ägg och lite tuggummi önskade Gabriel till lördagsgodis också. Sedan fick han se en favorit därefter så det blev en sådan också till kvällen.

Blodsocker enligt CGM i skrivandets stund. Gabriel 5,3 mmol/l & Henke 5,7 mmol/l

Share