Rutiner

Diabetes åtföljds av rutiner och åter rutiner. Varje dag en det en lista som måste kollas och ge åtgärd till eller planera åtgärd för. Det kan var saker som ladda pumpens batteri, ladda telefonen, byta insulin, kolla cgm sitter som den ska och kanske sätt på en ny overpatch (tejp) för att den ska sitta kvar till det är dags för byte. Man behöver kolla och dubbel kolla att alt diabetes relaterat finns med i Gabriel skolväska. Blodsockermätare, teststickor, lancetter (nålar till provtagaren man sticker i fingret), druvsocker, flytande druvsocker, saft och mellanmål. Är det skoldagen handlar det också om att prata med Resurs om vad det är som pågår just idag.

Druvsocker är nog det viktigaste ha med sig nog för att insulin är jätteviktigt men då både Gabriel och jag ha pump är det svårt att lämna hemmet utan insulinet. Men båda jag och Gabriel kan sjunka väldigt fort om vi inte ha stenkoll hela tiden och då behövs tillgång av druvsocker kan ju inte vänta på bättre tider och ta druvsocker när det passar. Ett hjälpmedel jag tycker är extremt jobbigt att vara utan nu mera är CGM och smartklockan som visar både mitt och Gabriel blodsocker. Även om den ibland visar fel på värdet så har man ändå trenden (riktningen blodsockret är på väg) vilket underlättar beslutet man tar många gånger varje dag.

Blodsocker enligt CGM i skrivandet stund Gabriel 6,7 mmol/l & Henke Sensor uppvärmning.

Share