Nattgäst

Gabriel blodsocker har varit en liten historia i sig, med trasig CGM sändare så vi fick sticka i fingrarna konstant. Men visst funkar det bra, att göra det ibland men tappar funktioner som man normal räknar med stopp innan lågt tex. Stop innan lågt fungerar ju jättebra på natten då man inte är aktiv och inte så mycket aktivt insulin i kroppen. Så i och med att vi tappade den funktionen och alla larm som är normalt kopplade till våra mobiler, så blev resultat att vi dubbel kollade på natten. Dels när vi gick och la oss, dels vid 01-02 tiden lite beroende på när vi stack tidigare och kanske en gång till om det var ett högt eller lågt blodsocker vid på natt sticken.

Nu hoppade ju CGM igång i torsdags eftermiddag som ledde till blogginlägget ”Äntligen” I går fredags hade Gabriel och en kompis bestämt att de skulle leka så jag hämtade dem när skolan slutade vid 13:30. De har haft jätteroligt och allt har funkat till vi skulle se när det var passade att åka hem. Jag ställde frågan till kompisen. När vill du åka hem? Typ i morgon bitti. Så du vill sova över då? Jaaa (här skriker Gabriel YES!!!!!) Sagt och gjort jag ringde och kollade med kompisen mamma att det var okej. Vilket det självklart var. De håll igång till klockan var mycket spelade, lekande och Bäst I test på tv:n med chips och popcorn. Då CGM var igång håll vi tummarna att det skulle bli en lugn natt utan en massa larm. Det blev så här.

Inte en stenpir men inte långt ifrån. Det kanske är snabba övernattningar som behövs för att 2 diabetesföräldrar ska få sova en hel natt…

TACK!

PS. De steg upp vid klockan 05:00 och började leka igen och tyckte det var dags för frukost klockan 06:00 DS.

Share