Låg men aldrig känning!!!

En bild kan säga tusenord sägs det men aldrig vilka ord…

Enligt denna bild på Gabriel blodsocker, har han varit låg mer eller mindre hela natten. Men det stämmer inte! Vid alla tre tusen varningar har vi stuckit Gabriel för att få lågt blodsocker bekräftat. Men har aldrig enligt blodsockermätaren varit under 4,4 mmol/l. Men enligt denna bild har Gabriel haft känning hela natten. Vad är det som händer? Vi har lyckats sätta Gabriel CGM på ett ställe som av någon anledning ALLTID hamnar under honom. Ligger han på den så blir det compresion low. Dvs ett felaktigt värde som säger PIP PIP PIP PIP PIP, i några telefoner i huset. Plus en pump.

Vad kan man göra åt detta då? Se till att sätta sensor på ett ställe där han inte lägger sig på den. Var finns de ställarna? Magen brukar funka bra. Men där han pumpinfarten och ett stort ärr som han inte vill sätta något i närheten av vilket gör om rådet begränsat och man behöver av flera olika anledningar flytta på sensor, för att den ska funka optimalt.

Hur länge man jaga bort den ”inbillade” vargen från fåren innan man sover av ren utmattning och man inte hör ett larm, och han verkligen är så låg att akuta ordgärder behöver göras. Kan ju redan nu säga att det går ju sätta larm på olika nivåer. Men snart är max volymen nåd.

I allt detta sover huvudpersonen igenom allt pipande och tjutande som en lite gris, tack och lov.

Ska försöka sova några minuter till för just nu tjuter inga larm och CGMen visar bland sitt högsta värde inatt på 4,8mmol/l ett perfekt värde 🙂

Share