Sjukdom & Quiz

Eftersjukdom förra veckan och BS värden som sprungit iväg åt fäders pga feber osv har mina värden som jag jobbat fram fått sig ett bakslag. Men nu när man är tillbaka i vardagen igen frisk och negativt Covid-19 test. Så bör även målvärde gå tillbaka och bli bättre igen. Har ju under sjukdomen tagit ca 20% mer insulin än normalt, trots en lugnare livsstil. Så det blir lite fler uppdateringar mot diasend (analysprogrammet) så vi ser att man är på rätt väg igen.

Sedan vill ja passa på och tacka alla er som tagit quizet . Det ger ju lite information om att mina texter blivit lästa och ingen information om person osv sparas när ni tagit testet jag ser enbart ett resultat av frågorna och det är i regel samma fråga som det svarats fel på. Och då framförallt frågan om Kolhydratsräkning och hur mycket insulin som behöver ges. vilket är en svår fråga och något få utom dom som lever med diabetes hela tiden behöver ha koll på. En annan sak som några hade ett fel på var när en diabetiker ska ha insulin.

En diabetiker ska aldrig få insulin vid LÅGT blodsocker! Detta är något som alla bör veta för. Är man medvetslös oavsett anledning ska aldrig insulin ges. Då insulin är väldigt individuellt så kan en liten dos insulin döda om personen i fråga är medvetslös. Nu har nästan alla som svarat på frågorna koll på detta, men ett få tal har svarat fel.

Jag kommer med tiden lägga till fler frågor och tweka till testen så det blir mer användbart i utbildning syfte osv. Är det någon fråga som just du tycker ska finnas med maila gärna mig på henrik@hemdatahjalpen.se så kan vi nog ordna det. Och har vi någon som är språkpolis så får ni gärna skriva av, kopiera och klistra frågan och maila mig den korrekta ordföljd, särskrivning, stavning och så vidare. Jag är ju ändå ordblind. När allt är klart kommer det även finnas en pdf på testet för utskrift. Lika så om en fråga är svårt att förstå. Quizet finns nu i Menyn på sidan så det är lätt att ta en gång till om så önskas.

Blodsocker enligt CGM i skrivandet stund Gabriel 8,4 mmol/l och Henke 9,8 mmol/l

Share