Positiva saker under året

Nu när året börjar gå mot sitt slut så önskar jag hitta lite positiva saker från året som gått. Det har ju varit mycket negativa saker med Covid-19 och dess kölvatten. Det för min räkning som har med diabetes att göra är nog intåget med Smartklockor för att underlätta hanteringen av diabetesen. Det är nog det mest positiva för mig personligen lättheten att titta på klockan och får ett BS värde med delta värde som visar värt man är på väg, och tack vare det också kunna ta snabba och lätta beslut som leder till ett jämnare blodsocker. Jag menar jag har ju aldrig haft ett sådan bra HbA1c som nu med näst intill inga känningar och inga höga värden.

Nästa sak som gjort ett stort inslag i hanteringen av diabetes för både Gabriel och mig är ju Basal-IQ dvs stopp innan låg i pumpen. Känns som man alltid har haft det men det är ju faktiskt bara ca 9 månader sedan vi fick det. Den hjälper ju till att hålla de låga värderna borta framför allt på natten och är nog en av anledningen till att det nu är mer sömn i familjen Carlsson än var det var för ett år sedan. Tyvärr får vi inte lägga till Control-IQ till de positiva sakerna för detta året då min pump inte har garanti kvar och jag måste få en ny pump för att få uppgraderingen. Och Gabriel har inte heller fått den i år mycket pga Covid och möjligheten för fysiks utbildning.

Det absolut största för Gabriels hantering är nog att kunna sätta infarten till pumpen på under 2 timmar igen. Nu går det ju i regel på 5 sec och alla tårar och skrik är borta. Så TruSteel är en gudagåva och det säger en hel del då jag är så långt ifrån religiös man kan komma 😉 .

Sedan har vi ju tränat upp bytet av pumpen detaljer så även om det ser ut så här innan bytet,

av 2 insulin reservoarer och en CGM som det var i morse så tog det inte mer än ca 15 min att lösa det.

Gabriel har ju lärt sig en massa om diabetes under detta året liksom Åsa och jag också. För trots att jag har 31 års erfarenhet av diabetes lär jag mig nästan något varje dag.

Sedan började jag ju denna bloggen också främst för att skriva av mig lite frustation men också för att sprida lite kunskap och vardagssituationer. Och jag har en stadig skara på 30-45 personer som läser varje inlägg. Med några enstaka gånger blir det också många fler. Så tack alla ni som tar er tid att läsa mina texter och tack för att ni har översyn med mina många konstiga stavningar och tokiga ordföljder som dyker upp.

God Jul på er!

Det kommer mer men kanske inte julafton eller gör det…..

Share