Annandag jul

Ja ha då har vinterkylan kommit till Nybro och det är till och med lite risk (chans om man heter Gabriel) att det blir snö. Vad kan detta göra med diabetes då? Det viktigaste att tänka på att skydda slangen för kyla. För det är ju så att minusgrader inte är bra för insulin det blir dåligt och framförallt så fryser det i slangen och förhindrar att insulin kan ta sig in i kroppen. Så vintertiden inbär att hålla extra kolla på slangar och pump så det ligger intill kroppen eller en ficka för att hindra problem med höga värden.

Hur har julen varit sä här långt då? Vi är mäkta imponerade hur bra Gabriel legat i blodsocker då han snittar på över 80% i målområdet. Med det sakt så är ju han relativt lätt när det kommer till jultid då han inte äter så mycket annat än det han brukar. Han är ingen godis gris som hans syster. Han åt mer eller mindre bara köttbullar prinskorv och potatis på julbordet. Dock lyxade vi alla till med Chokladbomben från Karina på Orrefors Choklad. Det satt som en smäck efter julbordet.

Jag gjorde dock bort mig efter middagen igår när jag skulle ut och gå med hunden och knappade fel på pumpen. Jag brukar räkna bort kolhydrater för att det ska funka med en lång promenad med hunden efter maten. så istället för att ta 15kh värt av insulin tog jag 15 enheter (ca 150 kh) och det märkte jag inte förrän jag kommit en bit och kunde inte förstå varför jag sjönk som en Mafioso med cemntskor. Till jag kika på pumpen. Tur att man har telefon och kunde ringa hem och Emma slängde sig på cykeln för lite extra stark saft. Då mitt 1,5 pkt druvsocker var redan slut. Jag fick ju vända tillbaka och det blev bara 2 km promenad istället för ca 5 km. Dock var aldrig blodsockret under 3,4 mmol/l tack vare snabbtänkade och analyserade faktan på ett bra sätt. Tack Fitbit Versan för att du smidig ger mig information på mina promenader 🙂

Share