Äntligen!

Idag har jag fått det bekräftat jag blir med ny insulinpump med Control-IQ programvaran. En pump som både bromsa och gasa insulin dosering för att hålla blodsockret på en jämnare nivå.

Den tar saker som Aktivitet, CGM värde och IOB (insulin on bord, eller aktivt insulin) med i beräkningarna för att hålla en så jämn nivå som möjligt på blodsockret. Det är lite inställning som behöver göras för att hitta rätt dosering, det krävs lite om räkning på kvoter osv pga. durationen på insulinet. Men det räknar jag med att hitta rätt till relativt fort. Har redan börjat höga durationen i min nuvarande pump. För att hitta rätt redan innan nya pumpen kommer. i Grund och botten är det exakt samma pump som innan men med nyare version av operativsystemet.

Detta är något som jag verkligen ha sett fram emot. Men det har tagit lite tid som så mycket annat i och med Covid-19 och trycket på sjukvården. Men nu är det äntligen dags! Webkursen som måste göras för att få använda den uppdaterade pumpen gjorde jag i eftermiddags.

Så snart jag fått hem den nya pumpen troligen nästa vecka så har jag Jul afton på nytt 😉

Insulinpumpen Tandem t:slim X2 | Rubin Medical - Rubin Medical
Bild hämtad från Rubin Medical
Bild hämtad från Rubin Medical
Share