Control-IQ och 100:e blogg inlägget

Idag kom den den stora något försenade Julklappen.

Den kom förladdad med Control-IQ så jag behövde inte ens uppdatera pumpen när den kom. Utan det var bara att föra över all information från den gamla pumpen samt lite ny information för att kunna aktivera Control-IQ det blir några spännande dagar framöver för att se om det är mycket som behöver ändras i profiler osv för att få ett stadigt värde. Sedan om allt går som det ska kan vi kanske få igång det på Gabriel också.

Inte nog med att jag fick den nya pumpen idag. fick även se när jag skulle in och skriva här på bloggen. att detta blir mitt 100 inlägg. Det har blivit några rader med text sedan den 19 Juli 2020 som var första gången jag skrev här.

I år är det också 100 år sedan insulinet upptäcktes och 99 år sedan första människan fick sin första spruta med insulin. Tänk vad mycket som har hänt sedan dess. Utan Insulin var man ju döds dömd. Och idag sätter jag igång en pump som nästan klara allt bara man knappar in hur mycket kolhydrater man äter. Och ja man behöver ju ha lite druvsocker i fickan också ifall man får ett snabbt blodsocker fall men än då…. Forskning går ju framåt och vem vet om kanske 10 år jag kan man återskapa de insulinproducerande cellerna.

Share