Vad händer…

Ja nu har jag haft Control-IQ i några veckor och är mycket nöjd det är till och med så att jag har fått börja dra ner lite på basal insulinet för att jag inte ska vara för mycket åt det låga hållet. Målet är ju att aldrig vara under 4 även om det är något som är omöjligt att hålla. Igår bytte jag sensor tex och fick för första gången en varning i natt på pumpen att jag var akut låg enligt CGMen låg jag på 2,2mmol/l. Men kroppen sa något annat det stämde inte heller när jag fick dubbel kolla med ett ett stick i fingret, låg på 6,6 mmol/l. Och det är väll ända nackedelen med Dexcom G6 det kan ta 12-24 timmar innan man kan lite på den. Jag vart ju tvungen att att stänga av Control- IQ en stund för att inte bli hög. Då jag inte fick något insulin alls när pumpen trodde på ett lågt värde.

Nu har ju Gabriel också fått Control-IQ och det funkar ju också bra även om det är lite mer finlir att hitta rätt bland alla inställningar. Han har tex blivit låg alla nätter sedan igång sättningen av Control-IQ så vi putsar på beräkning och kvoter lite för att undvika just låga värden på natten. Och det är ju något som inte är jätte vanligt på Gabriel händer kanske 1-2 ggr på 10 dagar senaste tiden. så där har vi lite att jobba på. Där imot har Gabriel lärt sig det mesta om hur man ska tänka och våga ha is magen om man skulle vara lite hög. för pumpen tar ju regel hand om det men det kan ta en liten stund. Men vi räknar kallt med att ha koll på läget inom någon vecka och att vi höjer Gabriels tid inom målområdet.

Bild av krzysztof-m från Pixabay

Nu har även jag ökat min tid inom målområdet ligger på 91% senaste veckan trotts felvärden på CGM som var det var i natt så det är riktigt skönt. Nu när jag äntligen ligger på över 90% blir väll nästa mål 95% på en vecka. Vilket absolut inte är omöjligt. Det som dock är mest skönt nu är att min tid med min egen diabetes i tankarna har gått ner betydligt. Gabriel finns ju dock lika mycket i tankarna fortfarande. Men när vi få koll på hans inställningar och så kanske man släppa några minuter till varje timme.

Share