Jobbig natt

Efter en rad olyckliga händelser så har det varit en riktig skitnatt.

Allt gick bra under dagen även om Gabriel blodsocker levde loppan som hoppade högt i skolan med ny satt sensor. Sedan kom efter middagen och vi hade toppen koll på hans blodsocker och då det var måndag kväll var det dags för friidrott. Nu börjar en rad händelser som spökade hela natten. Först hittade vi inte Gabriel telefon så vi kunde följa honom under friidrotten, han hade råkat sätta den på ljudlöst så det gick inte ringa till den. Under friidrotten tar vi av pumpen och stänger av Control-IQ så inte pumpen ger en ev korr på ett högre värde som den snappar upp. Blodsockret hålls mellan 4-6mmol/l under hela friidrotten. Jag är iväg på schack med ljudet avstängt på mobilen pga klubbmästerskap. Nu blir det så att Gabriel och Åsa glömmer sätta på Control-IQ och sedan till kvällsmaten så blir det så att dosen insulin för att ta hand om maten missas. Vilket leder till ett jätte högt blodsocker värde. Åsa korrar och försöker få ner det.

När jag kommer vid 21:30 ger jag igen en dos korr insulin vilket efter mycket om men så börjar blodsockret sjunka. jag märker då att måltidsinsulinet inte har getts vilket då förklarar det jätte höga värdet. Men han har börjat sjunka. Några timmar senare så larmar huset telefoner om lågt blodsocker och strax efter om akut lågt blodsocker. nu börjar jakten, jakten på att få upp blodsockret vid första lägre mäster jag inte blodsocker utan ger enbart druvsocker, några minuter senare får han en till det stannar av och går upp lite och sjunker sedan igen. Denna gången mäter vi blodsocker och jag uppmärksammar att stop innan lågt inte gått igång. han är fort farande låg även om fingret säger högre än CGM. Jag sätter igång Control-IQ och ger ännu en druvsocker. Nu stängs allt insulin av i pumpen och nu bör han stiga igen. Han har fått tillräckligt med druvsocker för att stiga trotts att pumpen inte hjälpt till innan med att få stopp på känningen. Men ca 15 min senare tjuter alla telefoner igen om akutlågt enligt CGMen ligger blodsockret på under 2,1 vilket är det lägsta värdet CGMen kan visa.

Denna gång är det Åsa som är upp och fingret säger 4,1 hon ger ändå en ny druvsocker. 15 mins senare tjuter alla larm igen. CGMen ligger på lägsta möjliga och den borde visa 4,1 som Åsa mätte för 15 min sedan. Denna gång är det jag som går upp igen och när jag kommer upp ser jag Gabriel vaken, och detta är den goda nyheten i allt. Han har vaknat för första gången av akutlågt larm någonsin, sedan att det inte stämde var en helt annan sak. Vi mäter igen och fingret säger nu 5,3 dvs perfekt. Men CGM ligger och slickar låg märket. Så här fortsätter det i några timmar till blodsockret ligger bra även om det går upp och ner lite men CGM var för lågt hela tiden. Till slut så har CGM stigit en liten bit och blodsockret är ca 1,9 mmol infrån CGM då kaliberar jag för att få slut på larmen. Men var hjälpte det 40 minuter senare är det dags igen larmar för akut lågt dvs under 3 trotts att blodsocker låg på 5,6. Vid kl 4 kalibrerar jag igen och där efter får vi slut på larmen men. Även om det är tid kvasr av natten så är man så mycket upp i varv att det inte blev mer än 30-45 min sömn.

BIld av PixelAnarchy från Pixabay

Så är det någon som möter OSS på jobbet idag så finns det en anledning till att vi går och ser ut som trötta koala Björnar…..

Share