Konsten att motivera

Med Gabriel har vi under hela sin diabetestid haft svårt att få till det perfekta morgonblodsockret det vanligaste som händer är att sockret sticker iväg som en raket och det tar ett par timmar innan det hamnar rätt igen. Målet här är ju att få det bättre och helst inte sticka iväg. Control-IQ hjälper men räcker inte hela vägen. vi tittar på kvoter och basaldoser allt för att det ska bli bra. Det enda jag inte lyckats att få honom till är att följa med på hundpromenaden på morgon, Det är en av de saker som gör mitt blodsocker bra på morgonen.

Men igår lyckades jag ”muta” honom till det. Allts som behövdes för att han skulle följa med är en spelsession med pappa i det nya spelet Valheim och att få hålla Krickelin. Jag lyckades då få in om blodsockret blir bra så följer han med imorgon också. Och nu blev det ju så och hans bästa med Control-IQ sedan han fick det för ca en månad sedan. 94% i Målområdet på en dag. Så nu intar vi frukost och laddar för en ny promenad 🙂

Share