Något nytt

idag hände något som aldrig hänt mig som diabetiker förut. I varje fall inte som jag kommer ihåg. Jag har min tandläkare inbokad och skulle laga 2 tänder en gammal lagning som hade gott sönder och en början till ett hål. Som vanligt försökte jag ligga bra i blodsocker så inget skulle hända under behandlingen. Sitter i väntrummet och blir uppropad och ser att jag ligger på 7,1 mmol/l i blodsocker. Perfekt tänker jag då klarar jag en stund utan att behöva bearbeta vare sig en höjning eller sänkning och Control-IQ ska ju kunna ta hand om mindre blodsockerfall tex.

Dom om min förvåning när jag har hela munnen full av diverse instrument och borrar och och lagningsmatrial. Och pumpen börjar larmar för lågt blodsocker. Jag ser ju inte värde då jag inte vill röra mig för mycket och pumpen är bara vibration så det hörs ju inget och det är ju inte direkt lätt att tala med sugar och grejer som de har i munnen. Tänker att det är lugnt jag klarar minst 15 min till innan det blir alvarligt och då är de säkert klara. Men nu föll det sig så att det krånglade en av sakerna de villa ha i munnen fastande inte som den skulle och tiden gick och gick. jag känner vibrationerna var 5 min och till slut har det gott nästan en halv timme med larm i fickan. och de blir äntligen klara. Det första jag frågar är om det är okej att använda tänderna dvs äta något. De tittar på mig och säger ja visst du kan äta och använda tänderna med engång allt är klart. Bra säger jag för jag har lågt blodsocker och måste äta druvsocker. Åh ja ha var det det som surrade oss dig. Japp säger jag och trycker in 4 druvsocker på en gång. Blodsockret var det lägsta på mig på jag vet inte hur länge för jag är nästan aldrig låg längre. 2,7 mmol/l . Jag tack för mig och linkar ut till kassan på darriga ben och blir av med några tusenlappar. Där efter sätter jag mig en stund i väntrummet och låter blodsockret stiga.

Jag hade sedan en tidig lunch i bilen med äggmackor och hett kaffe innan jag körde iväg på jobb och installerade lite övervakningskarmror.

Share