Studsmatte effekten

Våren är här och studsmattan har kommit fram. och med den de snabba fallen…. Ja nu pratar jag inte om att barnen ramlar av mattan utan mer när det inte är en planerad aktivitet. Barn har en ju det korta tanke spannet att nu ska det hända, allt som tar längre än 1 min är jättelångsamt. Så när det bestäms att nu ska det hoppas gäller det att hälla i honom några dl saft och kanske preppa med en druvsocker eller två. Men ändå kan det ser ut så här.

2,2 mmol/l är det lägsta som CGM kan visa där av de raka 2 sista punkterna. Här har han redan innan CGM men visade 5,4mmol/l druckit ca 1 dl saft och ätit 6 druvsocker tabletter. Trotts det gör vi en dubbel kolla när CGM visar 4,1 mmol/l och får lite lätt panik när vi ser att all energi vi stoppat i honom inte räcker 1,6 mmol/l visar blodsocker mätaren. Det blir helt enkelt en kort paus i hoppade för att få den lille pojken, i med mer energi. Mer saft som är rätt stark och lite choklad för lite mer ihållande energi. Samtidigt så märks det inte mycket pojken mer än att han är lite sur för att han inte få vara kvar ute.

Vad man vad man letar efter så kan man hitta tecken på att han är låg, lätt glans i ögonen skakig på hand, och en lätt butterhet. Men han pratar inte osammanhängande och kan svara på frågor och tilltal. Helt enkelt en vanlig dag när studsmattan har kommit fram. 8,5-1,6 mmol/l på mindre än en halvtimme. Ut och på att igen!

Share