Diabetesläger

Igår fick vi en bekräftelse på att vi kommer få vara med på ett diabetesläger i sommar. Om inte Covid ställer till det, det är Diabetesmmamorna (klicka gärna på länken för att läsa om det) som anordnar lägret och vi är bokade på ett läger i Aspan i Blekinge. Exakt hur det kommer se ut vet vi inte än hänger som sagt var mycket på hur Covid håller i oss om ca 3 månader. Det normala är en långhelg med 3 nätter på lägret men det kan bli så kort som 27 timmar. Eller i värsta fall inget alls.

Lägret är till för diabetesbarn och en av deras föräldrar. Det handlar mycket om att träffa andra diabetes barn och föräldrar och kanske lära sig lite av varandra. Med allt som man har hört på sociala medier brukar dessa läger vara mycket populära bland barnen.

Under min uppväxt var jag iväg på 4 olika läger för diabetiker om jag minns rätt men tror inte de finns kvar. 3 gånger i Rättvik där vi lärde oss hantera diabetes under fysik aktivitet och att laga mat och ett i Stora Frö på Öland. Ölands lägret var inte lika stort som Rättvik men jag minns att jag satte ett rekord på att springa längst på en liten bana runt området och in i ett hus där det satt folk och mätte blodsocker på oss för att visa vad som händer med blodsockret under fysisk aktivitet. Då hade ju de lite snabbare mätarna kommit tog kanske 20 sec att mäta ett blodsocker men inget jag la tid på att vänta på. CGM hade ju inte kommit ännu så ända sättet var ju att mäta och känna efter i kroppen. Det första Rättviks lägret var ju tidig under min diabetes och den hjälpte nog till att öka mitt intresse för matlagning.

På lägret i sommar handlar det mest om roliga aktiviteter och nyttiga föreläsningar. Och framför allt träffa andra barn med samma livskamrat. Och för oss föräldrar bolla tips och tankar. För så är det ju det finns ju mer än ett sätt att flå en katt. Bara för att vi gör på ett sätt med Gabriels och min diabetes betyder det ju inte att det finns ett bättre sätt att göra i en given situation.

Nu håller vi tummarna att lägret blir av något som både jag och Gabriel ser fram emot!

Share