Igår tabbe idag miss i kommunikationen

Just nu känns det som om man skulle behöva lite semester från diabetesen. Men tyvärr förhåller det sig så att det inte funkar. Igår tabbade jag mig med pumpen och gav ju 17 enheter istället för 2 när jag skulle lägga in 17 kh. Idag när Gabriel skulle ta sitt morgoninsulin, blev det någon typ av miss i kommunikationen. Kan vara för att jag brukar ge Gabriel insulinet när han håller på att vakna. Men idag bad Åsa honom ta insulinet själv när hon var på väg in i duschen. Normalt sätt funkar ju detta men av någon anledning fick inte Gabriel i sig insulinet.

Så när delta värdet stiger med 2,5 mmol/l på Gabriel förstod jag att något var fel. Pumpen hade först försökt att korra honom när han låg på 8,5 men det hjälper ju inte mycket när han inom 15 min passerat 15 mmol/l. Så det blev lite matte igen. Hur mycket många kolhydrater, kvoter, aktivtinsulin osv. Fick med honom på morgonpromenaden med hunden. Så nu blir det säker fel åt andra hållet.

Bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Hoppas nu bara inte bonusbonus resursen bli skrämd av hans berg och dalbana idag…

Precis åtta år gammal bild på liten busunge, det är lite roligt om att få upp bilder som är på dagen för x antal år sedan för att liva upp stämning när det krånglar.
Share