En liten miss…

Idag var Gabriel på väg att få en toppmarkering i TIR Time In Range. dvs när blodsockret ligger mellan 4-10mmol/l. Det såg länge ut att hamna på ca 99% efter en toppendag i skolan. En dag där allt var perfekt. Men så kommer det en liten miss samt något som gör att man inte ser denna lilla miss direkt och man faller tillbaka något sämre men fortfarande en extremt bra dag. Vad hände då?

Gabriel skulle äta kvällsmat ska ta insulinet som är en standarddos för det han brukar äta på 28 kolhydrater. Men precis i denna veva har han ett lite lägre värde och några minuter innan hade han tagit en druvsocker. När han fixar till maten och ska ta insulinet men väntar lite pga. att han lite låg sedan glöms det helt enkelt bort när han börjat äta. Direkt efter går han och tar ett bad i vattentunnan. Där funkar inte CGM pga att den är under vatten och blockar signalen. Han älskar att bada och i och med att han ätit och blodsockret var på väg upp fanns det ingen anledning att göra en extra koll på just blodsockret under vad som blir ett långt bad. Vi får ju tillbaka värdet så snart han stigit upp ur tunnan. Då får vi varning att han är hög 13,8 mmol/l direkt sätter vi in extra insulin men det tar ju tid innan det händer något, vilket leder till en kurva för dagen som ser ut så här.

Tyvärr har även sensorfelen börjat dyka upp i slutlivet av sändaren och där det snart är dags för att byta både sändare och sensor där av de tomma hålen i kurvan sam badet på kvällen.

Share