Tandem och väldigt bra resurs!

Nu känns det som vi har hittat lite mer rätt i alla inställningar och kvoter samt väldigt bra hjälp av resursen i skolan. Diabetes är ju som att går balansgång på slak lina mellan 2 skyskrapor. Det gäller att planera, utvärdera och analyserna alla steg på väg till ett bra värde.

Det är ju en daglig fight med alla möjliga hinder för att hitta rätt, och så när man helt plötsligt ser att allt flyter på bra med fina värden blir man hyper glad. Tandem T:slim X2 är ju ett av de verktygen som vi använder för både min och Gabriels diabetes. Control-IQ hjälper oss dit och ta bort dalar och kapar toppar. Självklart är det fortfarande ett jätte pass att se till att man sätter in åtgärder precis när det behövs. Gabriel har varit lite svårare att hitta rätt i kvot djungeln. Men ta i trä just nu har vi det. Sedan är det frågan om det är den nya pumpen (han fick ju reklamera en som fått funktionsfel) Eller om det är allt jobb som vi (Åsa, Jag och hans diabetes resurs i skolan) runt om kring honom faktiskt lägger på hans skötsel. För även om Gabriel kan väldigt mycket om diabetes så kan han inte förstå framförallt konsekvenserna av alla beslut som tas varje dag som gäller hans diabetes. Men senaste veckan har det varit många dagar som han haft 90% i Time in Range eller TIR och det är väldigt bra med tanke på att det ibland bli compression low dvs att han tex ligger på CGM eller att han spelar fotboll i regnet och druvsockret inte räcker och vi måste gå hem för att hitta mer energi (se förra blogg inlägget) Men mycket som gör att TIR ökar är ju framför allt en aktiv resurs som håller koll under skoltiden och att pumpen är otroligt bra på natten.

Själv går jag från väldigt bra till bättre och bättre värden. För så är det ju att Gabriel fick sin diabetes har även hjälpt min egna. Så ska man hitta något gott av att Gabriel fick sin diabetes om sådan sak finns, så är det att jag har lärt väldigt mycket på dessa 2 år som redan har gott sedan han fick diabetes. Jag snittar nu 94% i TIR under de senaste 2 veckor. Mycket tack vare min Tandem T:Slim X2 och mycket tack vare all lärdom jag fått från att lära om med nya tankar och kunskaper kring diabetes. Visst var det mycket jag kunde innan. Men inte alls som det är nu.

Detta är från den senaste veckan

Så om jag fortsätter som jag gjort denna vecka trots mycket fysiska aktiviteter och god mat. Så kommer jag snart ha en 100% vecka. Vad jag sätter upp som mål efter det vet jag inte… Målet är ju självklart att få Gabriel i en vecka med 90%-95% också. Men det blir nästa intill omöjligt då vi inte SKA planera hans dagar in i minsta detalj. Han måste få springa ut och hoppa på studsmattan i 20 min och sedan ånga sig och slappa framför en film eller spela ett spel. Och då blir det lätt åt ena eller andra hållet med blodsocker.

Share