Mer vattendjur än landkrabba!

Gabriel har kommit in i en period då han är riktigt trött på sin diabetes. Arg vid infartsbyte, irriterad på att det måste fyllas på med insulin vid bad. För så är det ju med slangpump behandlad diabetes måste man fylla på med den basal dosen som missas när pumpen i sitter på kroppen. Han är ju lite som en annan var när man var liten. Mer vattendjur än landkrabba. Han kan komma upp med skallrande tänder för att fylla på med insulin och lite energi för att sedan slänga sig igen. Bäst är det ju dock när en kompisar är här, och det visas med vattenkrig och lekar runt poolen till höga rop och glädje tjut.

Så det gäller att fylla frysen med glass. Och ha fika som han gillar. För badet kräver en hel del energi inte som studsmattan, men nästan. Och så är det det där med insulinet som måste tillföras helst en gång i timmen för att undvika ketoner, och för att hålla ett jämnare blodsocker. Diabetes tar ju aldrig semester. Det blir ingen bra att koppla bort både pump och diabetes för ens en dag…

Så det gäller att försöka göra det bästa av situationen och hitta nya vägar för alla hinder som dyker upp.

Share