Kvoter, profiler, lärande och läger

Idag har vi kikat igenom en massa kvoter på Gabriel måltidskvoter och korrigeringskvoter. Något som jag normalt får göra men Åsa smög upp i bara pyjamas och satte sig för hon vill verkligen lära sig hur man räknar ut kvoter och analysera var diverse ändringar kan behövas. För en annan är det ju som en ett automatisk tänkande numera då jag räknar och kikar på 2 olika pumpar och diabetiker hela tiden. Men samtidigt har det hänt att man räknar fel fullständigt. Så blev det igår när vi var på äventyrsgolf Åsa Gabriel och jag. De hade ju mjukglass där. Min uppskattning av kolhydratsmängden var helt åt skogen. och det hela resulterade i höga blodsockervärden och en massa korr behövdes läggas in manuellt. Åsa var också mäkta nöjd efter golfen då hon hade tvålat till grabbarna rejält. Hon vann med 8 slag mot 2:an…. Så gårdagen var tjejernas dag då både Åsa gjorde bra i från sig och Emma lyckades med bedriften efter dryga 2 månaders fäktning med värja ta silver i lag JSM i värja där hon hjälpte till att plocka en massa poäng samt vann sin första match.

Men tillbaka till räknandet Gabriel blodsocker har hoppat lite upp och ner och fått en hög Standard deviation dvs det värdet som visar antal svängningar på blodsockret. Detta värde ska helst vara så lågt som möjligt men allt under 2 är toppen. Gabriels låg nu på 3,2 under de senaste 2 veckorna. Nu har det varit en del strul med CGM som visat fel både för låga och för höga värden men även om vi tar det i beräkningarna så har hans blodsocker lite för mycket upp och ner. Det medelvärdet har ökat något sedan sist också började jag med att kolla om pumpen gott in och korrat honom mycket. Det hade den med kanske 5-7 ger per dag. dvs lika många gånger som han äter. Vilket jag drog slutsatsen att det gällde pga för lite måltidsdos. Så idag blir det en liten ändring på måltidsdoserna. Men samtidigt finns den en liten risk för känning vid 1:30-2:30 tiden på natten. Då han fått en tillfällig ökad basal tidigare för att få ner värden från 22-24 tiden. Så vi kikade lite på basal dosen där också. Men troligen gör vår lilla ändring till kvällsmaten och ett bättre Blodsockervärde 5-6 timmar senare.

Sedan har vi börjat kika på en lägerprofil det är ju bara 1,5 vecka kvar nu innan det blir diabetes läger men en massa roliga aktiviteter. Något mer intensivare än vad lilla G är vad vid. Vi ska analyser våra ändringar idag innan vi lägger en ny lägerprofilen. Men tror vi har koll på den men det vet inte förrän efter vi analyserat lägret.

Share