KM-blixt och dess inverkan på ett blodsocker

Nu var det då äntligen gjort klubbmästerskap i blixtschack är avklarat. Jag var inom målområdet hela tiden. Men då det gick rätt bra för mig kom det lite nervositet och adrenalin som gjorde att blodsockret steg. Inte så jag blev hög men jag låg och slicka sträcket strax under 10 mmol/l och mitt i allt ihopa blev det avbrott för tårtfika. Jag hade gjort en egen rätt söt drömtårtebakelse där jag tog lite extra insulin för att hålla mig inom nivån. Jag tog insulinet så fort jag var klar med sista matchen så jag fick en lite prebolus på kanske 5 till 8 min. Döm om min för våning det blev en dubbel jackpott!

Inte nog med att jag lyckades hålla blodsockret hela vägen, jag kom 2:a i KM också med samma poäng som vinnaren men då jag förlorade matchen mellan oss gick han segrande ur turneringen. Det var extrem jämt hela tiden. Inför sista ronden hade vi samma poäng, jag vann min match och kunde därefter titta lite på den andra matchen och det var spännande till sista sekund. Vi båda hade vunnit vår sista match, och där med kom jag tvåa. När schacket var slut och adrenalinet ebbade ut började jag också sjunka. Väl hemma fixade jag lite mat och satte mig och uppdaterade schackklubben hemsida med lite resultaten från dagen. Där efter blev det en lång hundpromenad. Ligger väldigt stabilt just nu i BS och kommer troligen få en 100% TIR dag! Kan ju inte bli bättre än så 🙂

Share