Kör till man stupar…

I natt hände det igen man vaknade inte av det första låglarmet. Dvs när Gabriel ligger mellan 3,0 och 3,9 mmol/l vi var helt enkelt för trötta. Men igår var det en dag med lång idrott i skolan och sedan en aktiv simskola pass på kvällen. Regel så måste man räkna med att aktiviteten sitter i många timmer efter. Sedan vart det inte Gabriels älsklings mat iskolan, han åt av den men det blev inte många kolhydrater. Inte optimalt när det händer en massa under dagen. Han åt dock bra med middag och mellis osv.

Men nu har det varit så den senaste veckan att han sticker iväg rätt mycket när han går och lägger sig. Trenden var lika dan i går natt satt och funderade om vi skulle korra eller ej. Tog till sist beslutet att korra ½ vad pumpen föreslog. och gick och la mig. BS fortsatte upp i yttligare en halv timme sedan var det någon som band blysänken på blodsockret. Han sjönk som en gråsten. Men då vi sov missande vi första larmet som är lite lägre utan vaknade av Akutlarm dvs blodsocker under 3,0. På väg upp till gabriel för att göra en bs mätet och ge honom kolhydrater börjar min pump larma, Jag hade också snart känning 4,3 på väg ner åt. Druvsocker i näven trycker jag i mig 3 stycken vilket brukar räcka när det inte går så snabbt neråt. Som en liten boost för pumpenbromsen.

Väl på Gabriel rum mäter jag 2,8 mmol/l i blodsocker och väljer att ge 2 druvsocker vilket brukar räcka men tar inte med i beräkningen på farten det sjunker med. Det slutar med ytligare en druvsocker 10 min senare efter ny mätning i fingret. Gabriel stiger och landar runt 6 mmol/l dvs precis där vi vill ha honom. Sedan somnar jag igen och sover som en klubbad säl i 3 timmar då jag vaknar av vibrationen från min smart klocka. Gabriel är låg igen. Tittar på kurvan och inser att han låg bra i kanske 10 min innan han sjönk igen och har nu legat mellan 3,9 och 3,2 i ca 1 timme och 40 min. men ser att han ligger på 3,8 med ett lågt positivt delta värde. Han har varit nere på 3,2 och vänt i en mycket mjuk kurva och stiger igen. Pumpen och Gabriels kropp har själva rett ut det låga värdet.

Inser att jag inte kommer behöva stiga upp denna gång utan försöker förgäves somna om. Hör Åsas telefon ligga och larma för lågt blodsocker samt hennes klocka. Men hon sover som en stock och har inte vaknat under de senaste 2 timmarna med lågt blodsocker. Tror vi båda är lite extra trötta just nu med vaknar nätter mycket på jobben och alla vardagsrutiner som behöver fixas oavsett om man haft en vaken natt eller ej. Vi kör till vi stupar! Troligen när vi sovit igenom några nätter utan larm är vi nog pigga igen…. Så kommer ni på besök och det ligger några grejer framme och dansar dammråttor i hörnen så är det bara Carlssons som är lite trötta efter ett och annat nattligt larm.

Nu till något annat jag fortsätter att samla in pengar för att få iväg hela Gabriel skola på Barndiabetesloppet någon runt den 14 november på Väldsdiabetesdagen. Vi är nu uppe i 2000kr av 5000kr som behövs. Det går jättebra att swisha mig på 0707442941 eller direkt till barndiabetesfonden på 900 05 97 Märk swishet med barndiabetesloppet. Om ni swishar barndiabetesfonden meddela gärna mig om hur mycket så vi kan få med det i målet på 5000kr. Oavsett hur mycket vi få in kommer loppet genomföras på ett eller annat sätt. Under den veckan kommer det också informeras i alla klasser om diabetes i skolan.

Share