Inget vanligt problem tack och lov.

Idag ringde från skolan. Gabriels infart att lossnat i leken. Under de 1,5 år som Gabriel har haft diabetes är det bara andra gånger det händer i skolan. Så det ä ju inget vanligt förekommande och inget jag har lärt skolan hur man byter. Framför allt så är det lite trickigt sedan vi bytte till TruSteel för TruSteel har en liten slang innan och 2 fäst punkter som ska säkra upp ev bortslitning om man mot förmodan skulle fastna i något.

Det går ju knäppa loss från den delen som har 2 slangar i sig. och det är den som funkar som en säkerhets del från ett ev ryck så den inte lossnade. Men idag hade båda lossnad och då måste den delen bytas som går in i kroppen. Det var ett helt nytt infusion set som bara suttit i ett par timmar. Detta var första gången för mig som vi bytte enbart den och då fick jag tänka till lite…

För det måste in insulin i den sistabiten slang fram till nålen utan att göra om en hel laddning med insulin och reservoaren. så jag sa åt pumpen helt enkelt att fylla på nålen med 1 enhet insulin. Nu räckte inte det utan jag fick ta en enhet till och på så vis fick vi insulin hela vägen från pumpen till nålen och kunde sätta fast den på pojken igen. Anledningen till att jag inte kunde knappa in ex 2 enheter direkt i pumpen är ju att då skulle räknas in vid en ev korr dosen under de närmaste 2 timmarna. Troligen hade inte det behövts korra för han var ju ute på lunch rast och sjönk som en gråsten…. Där emot behöver jag nog räkna lite på lunch dosen… Slutet gott och han kunde springa ut på rasten igen. Bara tur att jag fanns i Nybro denna gång.

Share