Juletid

Vi har nu kommit in december månad. Och julen har börjat sprida sig. Man ser adventsljusstakar i fönster och stjärnor hängande lite överallt. Vad innebär juletid för en diabetiker då. Det finns ju mycket fler ”frestelser”. Tack och lov är Gabriel inte så mycket för godis även om det självklart går bra att äta så är det ju många som kan äta hur mycket godis som helst runt jul. Gabriel tar gärna en chokladbit och så är det inte så mycket mer. Men han har en stoooor last. Katter och inte vilka katter som helst utan lussekatter. Jag tror han skulle kunna äta lussekatter året runt och helst då enbart lussekatter.

Tur i oturen hann han baka lite lussekatter innan han fick sin fraktur på armen. Men jag är nu rädd att de inte räcker ens över lucia. Så han får vell bli arbetsledare och styra över oss andra. Något som både Gabriel och Emma visar anlag för så är det att vara en fena i köket. Så tur att de inte fick Åsa anlag där 😉 , utan att de brås på sin far istället.

Fick även se ett recept på nästan kolhydrats fri kola som jag har planer på att testa. Sedan lär du ju bli en sats av våran 5 minuters kola som INTE är sockerfri men vansinnigt god!

Kola

  • 100g smör
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 3 msk kakao

Lägg allt i en kastrull och koka på 3/4 varme på spisen. Måste röras konstant! Den är färdig när den är 122-124 grader på en termometer eller det går att göra ett kulprov i lite kallt vatten. Den är godare lite för lös än för hård. Bara häll upp på en bakplåtspappers täckt plåt och skär med en kniv när den stelnat.

Share