Nya strul

Idag kommer jag upp till Gabriel strax innan 5 pga av att hans insulin pump ligger och larmar. Jag hade precis tittat till hans blodsocker via min telefon och där låg bra på 7,8 mmol/l så jag visste att det inte var det som var problemet. Pumpen larmar ju också när han blir låg eller hög tillsammans med alla telefoner i huset. Jag får en smärre chock av någon anledning så har pumpen gjort en omstart vid 4:40 tiden. Nackdelen om en insulin pump av Tandem modell gör en om start är att man tappar alla installationer. Observera installationen och inte inställningar tack och lov. vad det innebär är att alla kvoter basal program osv finns kvar i pumpen. men pumpen har tappat CGM och insulinet. Tappat och tappat stämmer kanske inte. insulinet finns ju i pumpen men man måste plocka bort resavoaren och göra om ladd proceduren av insulinet. Det i sig är ju inga problem. Hade precis laddat den kvällen innan innan så det fanns gott om insulin osv så det var inga problem att ge kommando och låta 10 e rinna ut på golvet. Det krävs 10-12 enheter för att fylla upp slangen och det sitter en säkerhets spärr så man inte fyller slangen för lite på just 10 enheter. Sagt och gjort jag gör det och färdigstället laddningen. och kopplar på pumpen på Gabriel igen. Sedan bör jag bläddra igenom historiken för att kunna hitta felet eller orsaken till omstarten. Allt jag hittar är att Basal dosen ändrades vid 3 och att pumpen startar upp vid 4:40. Då blir det att ringa Pump support. Som tur är har de dygnet runt service på insulinpumpar. så jag får tag i leverantören i Sverige. Men de har aldrig sett det meddelande som följde efter uppstarten så hon startar en ärende och på grund av covid och osv. Kan hon inte svara på alla frågor för hon jobbar på distans och kommer inte åt alla databaser. Så det blir till att ringa på nytt vid 8 när dag supporten börjar. För en insulinpump ska inte starta om av sig själv. Är det problem så ska den tjuta och kalla på uppmärksamhet. För det troligaste är att pumpen la av strax efter kl 3 och det innebär att Gabriel varit utan insulin i nästan 2 timmar. Men då Gabriel låg på gränsen till känning när detta hände hann han aldrig bli hög.

Tack och lov så fungerar CGM perfekt och korrekt sedan vi satte den på det nya stället. Åtminstone något som funkar som det ska.

Blodsocker enligt CGM vid skrivandet stund Gabriel 8,1 mmol/l och Henke 6,7 mmol/l

Share