Viktigt!

En sak som är viktigt för alla människor är ju att röra på sig, att motionera. I min ungdom, låter som jag är last gammal, håll jag på med väldigt mycket idrott. Jag spelade fotboll, badminton, innebandy, ruggby, jag löpte kyrkstaffeter osv. När jag var som mest aktiv hade jag ca 10 pass i veckan. Det var på gymnasie tiden. En morgon det var en helg och jag skulle ta bussen i till Kalmar vi bodde i stugbyn mellan Stora Rör och Rälla vi fick cykla ca en kilometer till bussen och just denna morgon hade jag hittat min cykel med punktering. Det skulle ta för lång tid att gå för jag var redan lite sen. Så jag tar en gammal skranglig damcykel. Jag trampar på som en vilde för att hinna till busen som gick på 136. Precis när jag kommer upp så ser jag bussen lämna busshållplatsen. Det var den ända bussen som gick så jag han till min ruggby träning 2 timmar senare. Vad gör man? Jag dubbel kollar att jag har något sött med mig brukade ha kexchoklad i väskan ifall man skulle bli låg. Sedan sätter jag mig och cyklar de 3 milen på en gammal damcykel över Ölands bron i slutet av oktober. Jag hann till träning. Men det var en av de gångerna som man spelade en hel träning med väldigt lågt blodsocker men tack och lov är ju ruggby en kontaktsport och adrenalin höjer blodsockret.

Men just fysiskt aktivitet har minskat för mig sedan jag var med om min lilla olycka för snart 21 år sedan. Men nu mera går jag väldigt mycket jag går mellan 1 och 2 mil om dagen med Krickelin den glada wheten hunden. Och just eftermiddags/kvällspromenaden är guld värd. Jag lyssnar på ljudbok medans jag går och kan oftas rensa ur tankar annat undertiden. I bland för man se de mest fantastiska saker som lodjur, rävar och rådjur, men även himlar som denna.

Blodsocker enligt CGM i skrivandets stund Gabriel 6,3 mmol/l Henke 7,3 mmol/l

Share