Ett insulinbyte i bilder

När man gjort dessa steg 120 ggr på mig själv per år och minst lika många på Gabriel ( Jag byter var 3:e dag och Gabriel varannan, men Åsa gör ju några byten också) så kan man nästan göra det i sömnen. Men man måste hela tiden vara noggrann och se att det blir bra utan luft och med raka nålar. Det är inget man kan strunta i och inget man kan skjuta upp för länge för då blir det fel och höga blodsockerkurvor.

Om varje byte tar 10 min så lägger jag minst 2400min eller 40 timmar om året enbart på insulinbyten.

Blodsocker enligt CGM i skrivandets stund Gabriel 6,3 mmol/l och Henke 8,2 mmol/l

Ni har väll inte missat att det är Diabetes awerness month just nu? dvs November månad är då man försöker sprida information och kunskap om diabetes och Jag slår ju självklart ett extra slag för Typ 1 Diabetes. Vill man sänka ett bidrag till forskning kring Typ 1 Diabetes går det jätte bra att göra på Barndiabetsfondens hemsida. Det är ju ändå 2-3 barn om dagen och lika många vuxna som för diagnosen Typ 1 Diabetes. Jag har även gjort ett nytt quiz som enbart riktar sig mot lågt blodsocker någon som alla kan ha nytta av om det finns en diabetiker i ens närhet.

Share