Återkommande moment

i en diabetikers vardag är det moment som återkommer med jämna mellan rum vissa varje dag vissa varje vecka osv. De vanligaste momenten är ju

  • Kolla blodsocker via CGM
  • räkna kolhydrater
  • ta insulin
  • äta druvsocker
  • mäta blodsocker med stick i finger eller tå

Sedan kommer de som är fortfarande väldigt vanliga i och med att vi är 2 diabetiker i huset kan moment som byta insulin pumpen 2 ggr på 3 dagar byta CGM 2 ggr på 10 dagar. Hämta insulin, läkar besök osv. Bli rätt ofta också. Men vad gör man inte för att må bra.

Sprutor kanyler och reservoarer något som är vanligt i en diabetikers hem. Till höger i bild ligger också senaste numret av TFS

Ändra moment som man alltid måste ha koll på är att se till att det alltid finns druvsocker i huset. Jag beställer nu allt druvsocker på nätet för det blir väldigt mycket billigare än att gå och köpa det på den lokala affären. Man känner lite lycka när man hitta en deal på ett druvsockerpaket för 5 kr

Oj jag sitter och skriver lite innan och efter frukost och helt plötsligt händer det. Gabriel ta själv initiativet att torka bordet på sin plats efter ett berg av brödsmulor att lämnat hans smörgås och hamnat på bordet. Detta händer aldrig! Man får tjata och gnata så fort de ska plocka undan efter en måltid. Detta måste bli en bra dag som börjar på det viset….

Blodsocker enligt CGM i skrivandets stund. Gabriel 6,4 mmol/l Henke 8,0 mmol/l

Share